Start
Omhoog
Boudhié
Hamdallaye
Sinthiang Bakary

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dorpen in beweging


Het concept: dorpelingen worden met een nijpend probleem geconfronteerd. Zij vragen hulp aan de ngo FODDE, die samen met de dorpelingen naar een oplossing zoekt. het dorp is eigenaar van het project, dat wil zeggen dat zij bij elke fase van het project betrokken zijn. Zij worden actief ingeschakeld en zullen ook naar hun mogelijkheden bijdragen aan de uitvoering (door het leveren van mankracht, het voeden van werklui, kleine financiële bijdrage,.........). Zij krijgen vorming zodat ze het project zo vlug maar vooral ook zo goed mogelijk volledig zelfstandig kunnen beheren.

Boudhié

In de omgeving van Boudhié maakten oliepalmbomen deel uit van de natuurlijke rijkdom. Door het zakken van het grondwaterpeil overleefden nieuwe bomen het eerste droge seizoen niet. Daarom nam de plaatselijke boerenvereniging Baluh-Nah, gesteund door de Senegalese overheid, initiatief.

Hamdallaye Samba Mbayé

In dit kunstenaarsdorp werd o.a. door Vredeseilanden in 1997 een expositieruimte en 6 ateliers gebouwd. Deze waren aan vernieuwing toe; en kregen ook een multifunctionele bestemming.

Sinthiang Bakary

Dit is een jong dorp (jonger dan 40 jaar), en zeer arm. De bevolking is erg dynamisch en werkte keihard mee, met heel goed resultaat. Intussen zijn er andere organisaties die dit ontwikkelingsmodel toepassen.