Start
Boudhié
Hamdallaye
Sinthiang Bakary
Saré Tobo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

senegal


Ons werkterrein in Senegal bevindt zich in het district Kolda, gelegen in Casamance. In het noorden wordt dit begrensd door Gambië en in het zuiden door Guinée Bissau en Guinée Conakry.

In Senegal werken wij met en voor dorpen die zichzelf willen ontwikkelen.

Ook namen wij ten tijde van de ebolapandemie deel aan de nationale preventiecampagne. Lees meer:

Dorpen in beweging: het concept

Dorpelingen worden met een nijpend probleem geconfronteerd. Zij vragen hulp aan de ngo FODDE, die samen met de dorpelingen naar een oplossing zoekt. het dorp is eigenaar van het project, dat wil zeggen dat zij bij elke fase van het project betrokken zijn. Zij worden actief ingeschakeld en zullen ook naar hun mogelijkheden bijdragen aan de uitvoering (door het leveren van mankracht, het voeden van werklui, kleine financiële bijdrage,.........). Zij krijgen vorming zodat ze het project zo vlug maar vooral ook zo goed mogelijk volledig zelfstandig kunnen beheren.

Dorpen in beweging: de dorpen

Boudhié

In de omgeving van Boudhié maakten oliepalmbomen deel uit van de natuurlijke rijkdom. Door het zakken van het grondwaterpeil overleefden nieuwe bomen het eerste droge seizoen niet. Daarom nam de plaatselijke boerenvereniging Baluh-Nah, gesteund door de Senegalese overheid, initiatief.

Hamdallaye Samba Mbayé

In dit kunstenaarsdorp werd o.a. door Vredeseilanden in 1997 een expositieruimte en 6 ateliers gebouwd. Deze waren aan vernieuwing toe; en kregen ook een multifunctionele bestemming.

Sinthiang Bakary

Dit is een jong dorp (jonger dan 40 jaar), en zeer arm. De bevolking is erg dynamisch en werkte keihard mee, met heel goed resultaat. Intussen zijn er andere organisaties die dit ontwikkelingsmodel toepassen.

Saré Tobo

De inwoners van Sinthiang Bakary krijgen een opleiding door de ngo FODDE. Dit laat hun toe de verworven kennis en vaardigheden uit de ontwikkeling van hun dorp over te dragen aan de dorpelingen van Saré Tobo.