Start
Omhoog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons project


Voor de medische regio Kolda:
 1. Vorming van gezondheidsmedewerkers en administratieve krachten in de diensten van de grenszones.
  Het personeel krijgt een training zodat ze weten hoe omgaan met de eboladreiging, en, zo voorkomend, met besmette zieken.Dankzij deze training vertellen ze ook allemaal hetzelfde verhaal aan de bevolking zodat er geen paniek ontstaat.

 2. Organiseren van sensibiliserende vergaderingen met de bevolking van 25 grensgemeenten.
  Niet alleen de officiŽle grensovergangen worden gebruikt, men komt ook langs het woud of kleine wegen via de grensdorpen het land binnen. er is veel grensverkeer omdat arbeiders in het buurland werken of omdat mensen er de markten bezoeken.

 3. Aankoop van beschermingsmateriaal voor verzorgend personeel.
  Verzorgend personeel loopt het grootste risico. Verschillende Europese en Amerikaanse artsen en verpleegkundigen werden besmet.

 4. Opleiden van 50 religieuze leiders betreffende het handhaven van goede hygiŽnische maatregelen.
  Zij hebben een belangrijke status en een grote rol bij de zeer gelovige bevolking. Bovendien hebben moslims de gewoonte elkaar bij de moskee met een handdruk te begroeten. Dit houdt besmettingsgevaar in.

 5. Voorzien van 50 godsdienstige plaatsen (moskeeŽn en kerken)van elk 4 hygiŽne-kits.
  Deze laten de imans en priesters toe om een correcte handwassing (zeer grondig en tot aan de elleboog) te demonstreren. Na de eredienst maken de gelovigen er ook gebruik van om de handen te ontsmetten.